kedvezmenyezetti_infoblokk_keretes

Elindult a melegétel csomagok kiszállítása

2024. március 25.

2024. március 25-én elindult az élelmiszer csomagok kiszállítása a partnerszervezetek felé, mely szervezetek a rászoruló hajléktalan személyek részére minden munkanapon meleg étel tudnak kiosztani.

A Hajléktalanokért Közalapítvány által megvalósított EFOP Plusz kiemelt célja a szociális felzárkózás támogatása Magyarországon. Jelen program a rászoruló személyek támogatásának területén prioritásként kezeli a melegétel és kiegészítő élelmiszer rendszeres biztosítását hajléktalan személyek számára, kapcsolódó kísérő intézkedések keretében pedig olyan szükséglet alapú szolgáltatásokat kíván biztosítani, melyek főként a mentális egészség javítását és a függőségek kezelését célozzák, hozzájárulva az egészségi állapot, az életminőség javításához, a reintegrációs folyamatok támogatásához. Az étkezés szolgáltatásának első szakasza 2024.03.25-2025.04.30-ig tart.

Az „Élelmiszer biztosítása hajléktalan személyek részére” elnevezésű, EFOP Plusz-5.2.1-23-2024-00001 azonosítószámú projekt 8,5 milliárd forint teljes támogatási összegből valósul meg a Széchenyi Terv Plusz program keretében. A projekt forrását az Európai Szociális Alap Plusz (ESZA +) és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. A forrás arányának megoszlása: ESZA+ 90% uniós támogatás, és 10% hazai forrás.

Az Élelmiszer támogatás biztosítása hajléktalan személyek részére című projekt támogatási szerződése 2024. március 12-én lépett hatályba. Az élelmiszer szolgáltatás biztosításának kezdő napja, az élelmiszer szállítás kezdete, 2024. március 25-vel indult meg. A Hajléktalanokért Közalapítvány, mint megvalósító a melegétel és kiegészítő élelmiszer rendszeres biztosítására 45 hajléktalanellátó szervezettel kötött együttműködési megállapodást. Ezen megállapodások értelmében, országszerte 85 hajléktalanellátó telephelyre indult meg a szállítás, munkanaponkénti ütemezésben, 4130 db ételadag kiszállításával.

Kategóriák:
Megvalósítás

Vissza